Afdekmaterialen: Hydro-Tec® Ortho Covers voor gecertificeerde inlegzolen in EMMA veiligheidsschoenen

De Hydro-Tec® Ortho Covers

Wij zijn de leverancier voor de podotherapie van het gecertificeerde Hydro-Tec® Ortho Cover afdekmateriaal.

Als dit materiaal gebruikt wordt conform de door EMMA vastgestelde richtlijnen en in combinatie met EMMA veiligheidsschoenen, blijven die schoenen hun certificering behouden en voldoen de schoenen aan de strengste Europese veiligheidsnormen.

Mallensets voor de diverse modellen EMMA veiligheidsschoenen

Om de Ortho Covers te kunnen verwerken kun je bij ons ook kartonnen mallensets kopen voor de diverse schoenenlijnen van EMMA.

EMMA orthopedische veiligheidsschoenen

Al 85 jaar maakt Emma Safety Footwear in Nederland veiligheidsschoenen. 90% van de dragers heeft genoeg aan een reguliere veiligheidsschoen, 9% heeft voor een optimaal draagcomfort behoefte aan kleine tot middelmatige aanpassingen en 1% heeft een volledig op maat gemaakte veiligheidsschoen nodig.

Als semi-orthopedische aanpassingen geen oplossing bieden is een op maat gemaakte steunzool een prima alternatief. Deze optie is geschikt bij voorvoetklachten/metatarsalgie, hielspoor/fasciitis plantaris, lichtcomplexe standsafwijkingen van de voet, mortose neuralgie en sesamoïditis. In het verleden maakte een podotherapeut of orthopeed gebruik van eigen materialen waardoor bij gebruik in een EMMA veiligheidsschoen deze niet gecertificeerd was.

In 2016 heeft EMMA een complete range (semi-) orthopedische oplossingen geïntroduceerd. EMMA geeft nu de podotherapeut en orthopeed de mogelijkheid om gebruik te maken van de EMMA Hydro-Tec® Ortho Covers om zo, gezamenlijk met een EMMA veiligheidsschoen, een ISO 20345:2011 gecertificeerde oplossing te kunnen aanbieden.