Diverse polstermaterialen

In onze eigen lijn polstermaterialen vind je 3 soorten schokabsorberende EVA’s 13-15 Shore A en 16-18 Shore A voor meerdere toepassingen, waaronder zolen voor sporten met een hoge belasting van de gewrichten. En een zeer zachte drukverdelende gel EVA van 8-10 Shore A.

Polstering: Plastazote

Plastazote® schuimen staan binnen de podotherapie bekend om hun drukverlagende eigenschappen, de thermoplastische vervormbaarheid én het lichte gewicht. Het materiaal is ontwikkeld voor een groot aantal toepassingen waarbij superieure kwaliteit in combinatie met een laag gewicht is vereist. Dankzij het ontbreken van chemische toevoegingen en het feit dat de vorm na belasting in het materiaal blijft staan, is het uitermate geschikt voor diabetespatiënten met ulcera.

Polstering: Shockfoam

Shockfoam is een slijt- en scheurvast schokabsorberend polstermateriaal. Wordt veel gebruikt in de orthopedie. Kan als polsterlaag of als schokabsorberende afdeklaag worden gebruikt. Vergelijkbaar met Shockicel. De zwarte Shockfoam Sport heeft een iets hogere shorewaarde dan de gewone blauwe Shockfoam.