Distributeur uvex medicare voor veiligheidsschoenen

Sinds 2020 zijn wij de officiële distributeur van de uvex medicare materialen voor gecertificeerde inlegzolen en orthopedische zoolaanpassingen. Anders dan een aantal andere merken bevat het uvex medicare programma geen losse afdekken, maar een freeskit, voorgevormde kuipen en ESD opbouw- en polstermateriaal.

Alle uvex medicare materialen zijn opgenomen en getest binnen het technisch dossier van alle schoenmodellen. Produceer je inlegzolen volgens de werkinstructies van uvex en uitsluitend met deze bij ons verkrijgbare uvex medicare materialen? Dan kun je veilig een conformiteitsverklaring samenstellen. De 4 stappen van het (online) certificeringsprotocol vind je onderaan deze pagina.

De 3 opties voor de productie van gecertificeerde uvex zolen

  1. Zelf produceren Met onderstaande freesset, vacuthermset of de set met een voorgevormde kuip, kun je zelf zolen op maat maken en die (online) certificeren.
  2. De zolen laten frezen Daarvoor kun je met een digitaal bestand terecht bij de volgende freeslabs:  Feeture insoles, CAM Foot Products en PLT. Je kunt ervoor kiezen dat zij de zolen voor je afdekken of dat jij de gecertificeerde afdek samen met de gefreesde zolen ontvangt.
  3. uvex de zolen laten maken Werk jij met blauwdruk en/of wil je geen gefreesde zolen? Dan kun je via ons terecht bij de centrale productie van uvex in Duitsland. Voor patiënten met een groot verschil in beenlengte maken zij ook verhogingen in de zolen. Neem voor meer informatie over deze mogelijkheid even telefonisch contact op.

De goedgekeurde uvex medicare materialen voor inlegzolen

Wil je advies bij welke materiaalkeuze voor jou de beste is? Neem dan aub even contact op.

Het certificeringsproces van de uvex-zolen in 4 stappen

Stap 1

Je begint met naar de conformiteitspagina op de internationale uvex website gaan.

Stap 2

Daar vul je het 5-cijferige nummer in van het type (zonder de breedtemaat) van de schoen van je cliënt. Zonder een punt als die er tussen staat. Daarna klik je op SEARCH.

Stap 3

Er verschijnen nu 2 zoekresultaten.

• Het document dat begint met blanko_ is de verklaring waarin je je eigen bedrijfsgegevens kunt invullen. Die heb je nodig en DOWNLOAD je.
• Op het andere formulier dat begint met uvex_ zijn de bedrijfsgegevens al ingevuld voor uvexmedewerkers die schoenaanpassingen doen.

Stap 4

Op deze pagina kun je kiezen uit een conformiteitsverklaring in meerdere talen. Even scrollen tot je de Nederlandse hebt gevonden.

-> Als het goed is staat op de gedownloade verklaring (bij de pijl) het juiste model en typenummer van de schoen van je cliënt.

• Voor een papieren verklaring print je het document en zet in de lege ruimte bovenaan je bedrijfsgegevens en onderaan je eigen naam en handtekening.

• Voor een digitale verklaring plak je in het digitale bestand je bedrijfsgegevens en zet je onderaan je naam en digitale handtekening. En slaat die op.

Uitgebreid assortiment veiligheidsschoenen

uvex levert een zeer compleet pakket aan beschermingskleding en -middelen. Daaronder meer dan 100 modellen veiligheidsschoenen. Bedrijven en werkenden die kiezen voor uvex veiligheidsschoenen doen dat vaak omdat het bedrijf een aantal lichte en ultralichte modellen brengt voor veel verschillende soorten werk. De meeste modellen zijn leverbaar in schoenmaat 35 t/m 52 en in 4 breedtematen.

De catalogus is te vinden op https://www.uvex-safety.nl/nl/producten/veiligheidsschoenen/